Találd meg!

Találd meg!

Panoráma röntgen

2019. szeptember 26. - Nándoki Nóra

A fogászati diagnózisok első lépése szinte minden esetben egy felületi vizsgálat. Ilyenkor a fogorvosok, vagy szájsebészek olyan felületi jeleket keresnek amik indikálhatják valamilyen komolyabb probléma fennállását. Ilyen jelek lehetnek például az érintésre fogfájdalom, külső szuvasodás, mozgó fogak. Ha megvan a probléma, akkor egy fogászati röntgenre lesz szükség, hiszen ez az egyik legelterjedtebb diagnosztikai eljárás. Sajnos CT-vel nagyon kevesen rendelkeznek, iszonyú drága és nem is biztos hogy alkalmazható, mondjuk fém implantátumok esetén.

panorama_rontgen.jpg


A fogászati röntgennek több fajtája is létezik: a fogászati panoráma röntgen és a fogászati kis röntgen. Ez utóbbit akkor kérik a fogorvosok, ha jól elkülöníthető a probléma és elegendő csak egy kis területről képet kérni. Ha azonban az állkapocs egészére, vagy több oldalra is kiterjed a probléma, akkor panoráma röntgent érdemes csináltatni. Ugyanez a helyzet, ha kifejezetten olyan beavatkozást kérünk, ami a teljes fogsort érintő változtatást kíván meg. Erre kiváló példa a fogszabályzás, vagy éppen a fogászati híd készítése. Végső soron pedig, ha egy teljes elemzést szeretnénk kapni a fogsorunk állapotáról akkor is érdemes bejelentkezni, hiszen pár ezer forintért elkészítik nekünk a röntgen technikusok.

A bejegyzés trackback címe:

https://talald-meg.blog.hu/api/trackback/id/tr9415173176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása