Találd meg!

Találd meg!

Ultrahangos fogkő eltávolítás Budapesten

2018. május 25. - Nándoki Nóra

Az egyik legnépszerűbb fogászati szolgáltatás a fogkő eltávolítás. Sajnos az ételek és italok fogyasztásának köszönhetően elég sok színezőanyaggal érintkeznek fogaink, ráadásul egyes összetevők könnyedén meg is tapadhatnak a fogak felszínén. Ez az évek során felhalmozódott lepedék viszonylag egyszerűen eltüntethető, ezért érdemes viszonylag sűrűn igénybe venni ezt a fogászati kezelést.

rendelo_2.jpg

Az ultrahangos fogkő eltávolítás a szájhigiénés kezelések és eljárások csoportjába tartozik. Ezt a kezelést évente 1-2 alkalommal elvégezve biztosíthatjuk a fogak hosszú távú egészségét és a mosolyunk szépségét. Sőt sok ennél is kellemetlenebb fogászati probléma elkerülésében is segít nekünk.

A fogkő képződéséhez a fogakon lerakódó lepedék meszesedése vezet. A fogkő kialakulása elszíneződéshez, kellemetlen szájszaghoz, ínyvérzéshez sőt fogvesztéshez is vezethet ha elhanyagoljuk és nem kezeltetjük a lerakódásokat. Nemcsak a fogkő lerakódás miatt, hanem fogaink általános épsége érdekében is érdemes félévente fogorvosi kontrollra járni. A vizsgálat során, ha javasolja a doktorunk, akkor igénybe venni egy fogkő eltávolítási kezelést. Az ultrahangos fogkő eltávolítás során egy úgynevezett depuráló fejjel ultrahangos rezgéssel szétporlasztják a fogkövet. Ezután egy kíméletes, de erős vízsugár segítségével lemossák a maradványokat. Végül a fogak polírozása zárja a kezelést.

A makacsabb fogkövek eltüntetéséhez ellenben szükséges egy intraorális (szájüregi) homokfúvó használata is. A nevével ellentétben ez szintén fájdalommentes eljárás, de elsőre igen furcsa érzéssel járhat.

Érdemes mindig szakértőre (fogorvosra vagy dentálhigiénikusra) bízni a kezelést. Amennyiben Budapesten délnyugati részén érünk, vagy esetleg a XI. kerületben, akkor érdemes elgondolkodnunk a Pont32 Fogászat és Szájsebészet ultrahangos fogkő eltávolításán. A Móricz Zsigmond körtértől csupán pár perc távolságra van a kellemes és modern rendelő, így ideális lehet nagyon sok ember számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://talald-meg.blog.hu/api/trackback/id/tr6214001076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása